De Halse cafébazen maken zich stilaan op voor het drukste weekend van het jaar. Voor Rak van taverne Lamme Gisj is het z’n 16de carnaval als cafébaas. De week voor carnaval ondergaat het café een metamorfose : “De meeste tafels en stoelen gaan weg, ik zet een podium, zorg voor aangepaste muziekinstallatie. En ik zorg voor gezouten haring. Onontbeerlijk met carnaval!”
In de Lamme Gisj begint het feestweekend al op donderdag met de doop van HKV De Fleerefluiters. En daarna gaat het 4 dagen en nachten door, tot dinsdagmorgen : “Dit is het lokaal van HKV De Gebeure. Maar ook andere groepen brengen tijdens het carnavalsweekend een bezoekje. Veel carnavalisten sluiten carnaval af in de Lamme Gisj. De sfeer is dan uniek. Als ik het liedje van ‘Ik ben nen Halleneir’ opzet, dan weten ze.. ’t Es wei neki gedoen. Ja, dan vloeien er traantjes..” Rak wordt dit jaar 50 en begint het stilaan te voelen : “Op dinsdag en woensdag est gruute kosj. Alle sporen van de dolle dagen worden dan uitgewist. We duimen voor een onvergetelijke carnaval!”