Eind jaren 70 introduceerde de legendarische carnavalgroep Dei van Sinte Roukes het gebruik van polyester in het Halse carnaval. De bende van Theo Driege was onder de indruk van de chars in Bergen-op-Zoom (in Nederland) en nam die know-how mee naar Halle. Het resultaat: verbluffende constructies in polyester die later ook in tal van andere carnavalsstoeten in binnen-en buitenland te zien waren. Dei van Sinte Roukes kreeg navolging en in de jaren 90 bestond onze stoet bijna uitsluitend uit wagens in polyester. Enkelingen hielden het bij isomo of papier-maché. Eén van de topgroepen in polyester werd HKV De Mannen van de Met (11 keer eerste plaats!)
Maar al gauw raakte de carnavalsmarkt verzadigd. Voor de tientallen chars in polyester die jaarlijks in Halle werden gemaakt, kon steeds moeilijker een koper gevonden worden. Bovendien begonnen de chars stilaan op elkaar te lijken en verlangde het publiek naar vernieuwing. En niet te vergeten.. het gezondheidsaspect. Jarenlang met polyester werken, is allesbehalve gezond. En zo is de Halse carnavalsstoet in volle evolutie. Carnavalisten in de stoet zijn als het ware figuranten geworden in een knotsgekke theatervoorstelling. Interactie met het publiek,volk op de char,spectaculaire constructies in isomo,maffe verlichting,stoetliedjes.. Carnaval 2.0 is aantrekkelijker dan ooit!
Ook de Mannen van de Met hebben nu beslist om voortaan chars in isomo te maken. Nico De Pelseneir vertelt : “2017 wordt een overgangsjaar, want we hebben nog veel te leren. Maar we zitten boordevol ideeën en het enthousiasme in de groep is groot om er een succes van te maken!”